Diensten en klussen advertentiesite
Inloggen op Dienst.nl
inloggen met Facebook

Gevraagd inboedelverzekering vergelijken

imageimageimage
Ervaring

0
Allevergelijksites
3761 Soest, Nederland

Tarief: Niet van toepassing
Particulier aanbod/vraag

allevergelijksites.nl

Bekeken: 1562 keer

inboedelverzekering vergelijken
Inboedelverzekering vergelijken

Wil je alle inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken en de beste of goedkoopste inboedelverzekering afsluiten? De inboedelverzekering is een verzekering die bijna alle mensen in Nederland met een eigen woning hebben, maar waar nog veel onduidelijkheid over bestaat. Niet over waar de verzekering voor bedoeld is maar wel wat voor soort inboedelverzekeringen er zijn en wat er allemaal wel en niet onder de dekking valt. We zullen daarom proberen om hier antwoord te geven op de volgende vragen zodat je vervolgens makkelijk zelf de inboedelverzekeringen kunt vergelijken:

Waarom een inboedelverzekering?
Wat houdt een inboedelverzekering nu precies in?
Wat voor soorten inboedelverzekeringen zijn er?
Wat valt er allemaal onder de dekking van een inboedelverzekering?
Hoe wordt de premie voor een inboedelverzekering bepaald?
Wanneer moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
Nice to know

Waarom een inboedelverzekering?
Iedereen heeft spullen die een bepaalde waarde vertonen. Ook al is de waarde van de spullen misschien erg klein, bij elkaar opgeteld kan een inboedel toch nog een grotere waarde vertegenwoordigen dan jezelf zou verwachten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook spullen in huis welke op zichzelf al een behoorlijk waarde vertegenwoordigen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een TV, sierraden, computer(s), mobiele telefoons of een bepaalde verzameling.

Wanneer je inboedel wordt ontvreemd of verwoest, door bijvoorbeeld een brand, dan is het aanschaffen van een nieuwe inboedel vaak erg kostbaar. Je moet ineens een heleboel spullen aanschaffen wat aardig in de papieren kan gaan lopen. Veel mensen hebben dergelijke bedragen niet gespaard wat naast het verlies van de waardevolle en persoonlijke spullen dus ook kan leiden tot een financiële strop.

Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je spullen gedekt zijn en dat de financiële impact te behappen is. Persoonlijke spullen zijn natuurlijk onvervangbaar, daar kan een inboedelverzekering je ook niet bij helpen.

Wat houdt een inboedelverzekering nu precies in?
Een inboedelverzekering is een schadeverzekering die de schade aan je inboedel (huisraad) vergoedt, bijvoorbeeld opgelopen door brand, beschadiging of diefstal. Je inboedel omvat voornamelijk de ‘roerende zaken’ in en om je huis.

De inboedelverzekering dekt dus het risico van schade aan je spullen.

Wat voor soort inboedelverzekering zijn er?
Zoals met zoveel verzekeringen komt ook de inboedelverzekering in vele vormen en maten. Het is echter wel mogelijk om een grove indeling te maken van de meest voorkomende vormen. Dit gezegd hebbende, is het niet perse het geval dat alle verzekeraars ook al deze vormen aanbieden.

Standaard inboedelverzekering
Uitgebreide inboedelverzekering
Allrisk inboedelverzekering

Vaak zijn is er ook nog varianten bedacht zoals een speciale inboedelverzekering voor studenten of bedrijven.

Omdat de inboedelverzekering door de verzekeringsmaatschappijen wordt gezien als een schadeverzekering die ingedeeld wordt bij de brandverzekeringen, zie je vaak ook de volgende indeling:

Brandverzekering
Brand-/inbraakverzekering
Uitgebreide inboedelverzekering
Extra uitgebreide inboedelverzekering
Meest uitgebreide inboedelverzekering

Zoals je begrijpt wordt de dekking steeds uitgebreider en valt er dus steeds meer onder de inboedelverzekering. Het verschilt per verzekeraar, vandaar dat we ons beperken tot het weergeven van deze categorieën. 

Let op, ook bij de meest uitgebreide inboedelverzekering zijn er nog een aantal gebeurtenissen waarbij de inboedel niet gedekt is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oorlog, aardbevingen en overstromingen.

Wat valt er allemaal onder de dekking van een inboedelverzekering?
Zoals eerder vermeld kan de dekking per verzekeraar verschillen. Hierdoor is het altijd goed de dekking te bekijken voordat je een verzekering afsluit. Hier willen we ons beperken tot een klein overzicht van wat er meestal wel en niet onder de inboedelverzekering valt. Behalve dat veel mensen hier onbekend mee zijn, is het daarnaast ook een goed overzicht om te gebruiken bij het checken van de dekking.

Wat behoort vaak wel tot de inboedel:
Kleine huisdieren;
Aanhangwagens;
Fietsen;
Bromfietsen/Scooters;
Tuinaanleg;
Vaartuigen;
Accessoires motorrijtuigen (vaak met een maximum).

Niet tot de inboedel behoren:
Waarde papieren;
Geld;
Zakelijke goederen;
Motorrijtuigen.

Daarnaast kan het ook van belang zijn om na te gaan welke plaatsen er allemaal onder de inboedelverzekering vallen. Mocht je in een flat wonen, dan is het goed om te weten of hetgeen in de galerij staat juist wel of juist net niet onder je inboedelverzekering valt.

Hoe wordt de premie voor een inboedelverzekering bepaald?
De premie is van een aantal factoren afhankelijk.

Ten eerste natuurlijk van de hoogte van het te verzekeren bedrag. Met andere woorden; hoeveel is de inboedel nu eigenlijk waard. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden zoals nieuwwaarde, dagwaarde etc. Daarnaast kan de verzekerde zelf een bepaald maximum bedrag in zijn inboedelverzekering laten opnemen. Veelal werken verzekeraars tegenwoordig met een inboedelwaardemeter, die de verzekerde helpt om een redelijke, gemiddelde waarde te bepalen en ervoor te zorgen dat verzekerde gedekt is tegen onderverzekeren.

Ten tweede kunnen speciale dure objecten of verzamelingen de premie beïnvloeden. Denk hierbij aan schilderijen of een kostbare horloge collectie.

Daarnaast spelen factoren als locatie, leeftijd, gezinssamenstelling, inkomen en de grootte van de woning ook een substantiële rol.

Let op, veel inboedelverzekeringen gaan standaard uit van een maximum bedrag voor sieraden en elektronische apparatuur. Het is goed om na te gaan of deze standaard dekking goed genoeg is.

Wanneer moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
Wanneer je een woning hebt en een eigen inboedel, is het natuurlijk verstandig om een inboedelverzekering te hebben. Het is echter niet verplicht om een dergelijke verzekering te hebben. Daarnaast zijn er vaak ontwikkelingen of gebeurtenissen in je leven die een goed moment opleveren om je inboedelverzekering weer eens opnieuw te bekijken. Denk hierbij aan:

Gezinsuitbreiding;
Samenwonen of juist scheiden;
Verhuizing;
Verbouwing;
Verbeterde beveiliging huis;
Aanschaf van waardevolle spullen.

Nice to know
Verder is het goed om te weten dat een inboedelverzekering tegenwoordig onder de zogenaamde woonverzekering valt. De woonverzekering bevat naast de inboedelverzekering ook de opstalverzekering. Het gaat dus om de complete verzekering van de woning inclusief de spullen in de woning. Vaak is het mogelijk, wanneer je beide verzekeringen bij één en dezelfde verzekeraar afsluit om een korting te bedingen.

Kortingen op je inboedelverzekering zijn ook mogelijk wanneer je meerdere verzekeringen bij een verzekeraar afsluit of wanneer je gebruik kunt maken van een collectiviteitskorting.

Als laatste willen we graag verwijzen naar de vele online mogelijkheden om inboedelverzekeringen te vergelijken. Deze vergelijkers maken het zoeken naar de best passende inboedelverzekering tegen een zo laag mogelijk premie erg gemakkelijk en besparen je een zee van tijd.

We sluiten af met een aantal veel voorkomende begrippen, gerelateerd aan de inboedelverzekering, die niet bij iedereen bekend zijn:

Bereddingskosten:
Kosten welke je maakt om schade te voorkomen of verdere schade te beperken.

BORG-beveiliging:
Een door verzekeraars erkend anti-inbraak en beveiligingssysteem.

BORG-certificaat:
Wanneer woning beschikt over een BORG-beveiliging. Dit BORG-certificaat leidt vaak tot een premiekorting.

Buitenhuisdekking:
Spullen zijn ook buitenshuis verzekerd.

Eigen risico:
Kosten voor je eigen rekening in geval van schade.

Grote stedenmaatregel:
Aangepast risico vanwege de hogere kans op schade.

Inboedel:
Alle bezittingen welke niet vast zitten aan het huis. Alle roerende zaken/goederen.

Inboedelwaardemeter:
Helpt bij de berekening van de waarde van je inboedel en bepaald zodoende het te verzekeren bedrag.

P.K.V.W.:
Politie Keurmerk Veilig Wonen.


Werkgebied:
Soest, Baarn, Lage Vuursche, Amersfoort, Den Dolder, Hoogland, Soesterberg, Hilversum.
GRATIS ADVERTENTIE PLAATSEN? KLIK HIER
Contact opnemen met Allevergelijksites
Telefoon is niet verplichtBerichten / Ervaringen:
Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
Ervaring of bericht delen:Bericht:
Uw naam
Uw email adres
Lokatie:


Email adres is verplicht en wordt
verborgen op de site.
Dienst.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. X SLUITEN

Dienst.nl is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties en/of reacties
Voorwaarden | Sitemap | Linkpartners | Rijksoverheid: Dienstverlening aan huis

Copyright 2004 - 2021 Dienst.nl - Eerste & grootste specifieke diensten en klussen advertentiesite
Dienst.nl | KvK: 60112077 | BTW: NL126170526B01
×
imageimageimage