Diensten en klussen advertentiesite
Inloggen op Dienst.nl
inloggen met Facebook

Kunst: schilderijen, workshops, trainingen en meer

imageimageimage
Ervaring

0
Yvette van Kessel
Generaal Bothastraat, Doornakkers-West, Eindhoven, Nederland

Tarief: Nader overeen te komen in verband met verschillende tarieven voor verschillende producten of diensten
Bedrijf met KvK 17248669

Telefoonnummer
Facebook, LinkedIn
www.artyvette.nl

Bekeken: 3392 keer

Kunst: schilderijen, workshops, trainingen en meer
EEN KENNISMAKING MET KUNSTENAAR YVETTE VAN KESSEL
Yvette van Kessel wist als kind dat ze later 'iets met tekenen, maar ook iets met en mensen' wilde doen. Die wens en droom is uitgekomen op diverse manieren. Inmiddels heeft zij haar weg gevonden, als kunstenaar en trainer/ coach, binnen haar vrij werk als en de workshops en trainingen die zij aan biedt. Lees hier onder haar gedachtegang met betrekking tot haar vrij werk.

De schilderijen van Yvette van Kessel laten haar 'innerlijke landschappen zien'. Zij nodigt de beschouwer uit tot het ‘lezen’, interpreteren van haar geest en persoonlijkheid en stelt haar observaties daarmee ter discussie. Momentopnamen, fragmenten van herinneringen, wensen, revelaties en/ of registraties spelen allen een rol. Ze speel met subjectiviteit en het raadsel van het verstaan/ niet-verstaan. Een schilderij, tekst of foto vormt een lichamelijk document van haar geschiedenis, heden en/ of haar toekomst, ze laten routes zien die ze maakt, heeft gemaakt en nog wil maken in haar leven.

"Zowel positieve als negatieve gebeurtenissen in het leven uitten zich uiteindelijk altijd in een kans, een openbaring of een gevoel van verwondering en inspiratie voor mij als kunstenaar. Het leven ‘lijkt’ vaak bepaald door gebeurtenissen, omgeving, cultuur en persoonlijke geschiedenis. Vaak voelt het alsof dingen ons 'overkomen' en we hierdoor dan 'geleefd worden'. Gebeurtenissen, tijd, andere personen en omgeving lijken dan gedachten en gevoelens beheersen en controleren. Soms leidt dit tot frustratie, onwerkelijkheid of creëert het angsten en barrières. Ik zie ze als een voorrecht om alle gebeurtenissen als levenslessen te mogen ontvangen en van daar uit te groeien. En ik zeg hier groeien omdat ik van mening ben dat we altijd een keuze hebben in hoe om te gaan met dat wat er op ons pad komt en hier onze leermomenten liggen. De bewustwording van 'zelf de keuze te hebben in hoe te dealen met een bepaalde situatie, in welk moment dan ook', verrijkt mijn leven en biedt houvast."

"Hetgeen wat mij fascineert is de voortdurende zoektocht naar houvast in een mensenleven. In dit vluchtige voortrazende leven zoeken we houvast, identiteit, voeding, rust en geborgenheid; wat ik vergelijk met een 'back-to-the-womb-gevoel', want hebben we daar immers dit alles niet al eens mogen ervaren? Deze gedachtegang vind ik terug in alledaagse fragmentarische beelden, die een bepaalde vluchtigheid en illusie met zich meedragen. Hierin is de ene seconde de andere niet, zoals ook het leven voorbij kan gaan, en daarmee ook de houvast."

"De houvast wordt een soort van illusie, omdat deze niet in een vastomlijnde vorm te ontdekken of vast te houden is, daarmee bestaat het dus niet in een bepaalde vorm voor mij en krijgt het binnen mijn werk gestalte door een zoektocht naar 'de illusie van houvast in mijn innerlijk labyrintisch landschap' weer te geven. In mijn werk staat de zoektocht dus centraal. Anders gezegd; door deze zoektocht uit te beelden geef ik mijzelf houvast en identiteit binnen die zoektocht of juist niet. Als bij een prisma komt een beeld of idee bij mij naar binnen wat ik vervolgens in verschillende richtingen laat afbuigen en vertaal. Dit maakt dat mijn werk zeer divers is, dat prikkelt me, houdt me wakker en zorgt er voor dat ik in beweging blijf en groei. Het verrijkt mijn leven, de houvast is namelijk maar een illusie… En daarom kies ik ervoor om te genieten van alles wat op mijn pad komt."

"Tijdens het schilderen, tekenen, schrijven en/ of fotograferen probeer ik structuur te geven aan iets ongrijpbaars. Ik zoek naar beelden in het alledaagse leven die mij houvast bieden. Mijn ogen stoppen daar waar ik grip of juist chaos vind binnen de illusie. Ik speel mijn eigen bewustzijnsfilm en gebruik 'stills' hieruit, die ik verwerk in mijn schilderijen, en geef hiermee structuur aan iets ongrijpbaars. Dit doe ik door vormen af te bakenen te schakeren en/of te doorbreken of ik speel juist heel letterlijk of metaforisch met mijn concept. Door grenzen op te zoeken  tussen orde en chaos, speel ik met geordende chaos en schep ik orde op mijn manier."
                                                       

De cultuurfilosoof Theodor Ardorno schreef  eens: "De taak van de kunst is heden, chaos in de orde te brengen. Weliswaar ligt het "heden" van Adorno al ver achter ons, maar wanneer men kijkt naar de huidige samenleving kan men stellen dat de kunst zich goed van haar taak gekweten heeft. Snelheid, dynamiek, gehaastheid, lawaai, controle, maar ook oppervlakkigheid, geleefd worden en het wegvallen van absolute waarheden, kenmerken onze tijd. Maar is onze samenleving wel zo'n chaos of presenteert zij zich slechts zo? Yvette van Kessel beantwoordt deze vraag positief en zoekt de orde in de chaos, de rust achter het hectische, de vrijheid achter de gebondenheid, de eenheid achter de veelheid en legt haar zoektocht in haar schilderijen, foto’s en gedichten vast. In haar stevig opgezette doeken geeft Yvette haar subjectieve visie weer, die echter ook goed leesbaar is voor eenieder die zich bewust is van de huidige tijdgeest.  

Wist je dat je bij Kunstatelier ARTYVETTE schilderijen ook een week op proef mee naar huis kunt nemen? Op deze manier weet je zeker dat het schilderij van je keuze bij je interieur past. Geen vervoer? We brengen het ook graag even bij je langs. 
Even geen budget? Een afbetalingsregeling of verhuur met een spaardeel valt onder de mogelijkheden.
Ramen van handelingen van het gedane

Vensters van beweging van de ziel

Afspiegelingen van gedachten,
emoties, intenties
Een oppervlak; een dialoog
Huid
Laag op laag aanbrengend
Tot nieuwe huid komend


Workshops & Trainingen voor particulieren of bedrijven, voor kinderen en volwassenen. Op locatie, kunstatelier Artyvette of in- compagny 

Bellypaints/ Muurschilderingen en meer.GRATIS ADVERTENTIE PLAATSEN? KLIK HIER
Contact opnemen met Yvette van Kessel
Telefoon is niet verplichtBerichten / Ervaringen:
Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
Ervaring of bericht delen:Bericht:
Uw naam
Uw email adres
Lokatie:


Email adres is verplicht en wordt
verborgen op de site.
Dienst.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. X SLUITEN

Dienst.nl is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties en/of reacties
Voorwaarden | Sitemap | Linkpartners | Rijksoverheid: Dienstverlening aan huis

Copyright 2004 - 2023 Dienst.nl - Eerste & grootste specifieke diensten en klussen advertentiesite
Dienst.nl | KvK: 60112077 | BTW: NL126170526B01
×
imageimageimage